Bij de begeleiding van kinderen met ontwikkelingsstoornissen blijkt de inzet van pedagogische hulphonden een betekenisvolle uitwerking te hebben. Vaak kan in korte tijd heel veel bereikt worden door de juiste afstemming tussen mens en hond.

Ook bij kinderen die een normale ontwikkeling doorlopen kan begeleide interactie met honden net even dat extra steuntje in de rug opleveren dat ze nodig hebben.

Honden zijn heel direct in hun taal - een verademing voor mensen voor wie de omhaal van woorden in de "gewone" mensenwereld soms wat te veel is.

High Five - High nine with canine ©  is een begeleidingsprogramma dat speciaal voor deze "bijzondere mensen" is ontwikkeld. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

De methode is ontwikkeld door De Unieke Regenboog en Zonnestraal Pedagogische Hulp. Het programma bevat vijf oefengebieden waarin hond en mens samenwerken en tijdens het oefenen krijgen we er vier waardevolle cadeautjes bij. Samen vormen die de High Nine.

Het geheel wordt ondersteund door een reader inclusief "handige pootjes" met picto's. Voor hulpverleners bestaat de mogelijkheid een training te volgen voor dit begeleidingsprogramma, waarbij zij na afloop een certificaat ontvangen.

Bel voor meer informatie met 0594 518 647 of mail naar informatie@HighFiveHighNineWithCanine.nl